fbpx

Orpheus Skin: Myth Comes to Life

WHERE — Plovdiv, Bulgaria
PHOTOGRAPHY — Masha Matveeva
IN PARTNERSHIP WITH — Orpheus Skin

КЪДЕ — Пловдив
СНИМКИ — Masha Matveeva
С ПОДКРЕПАТА НА — Orpheus Skin

– Колко си мека, да не си взимала душ?
С целувка по бузата ме посреща Иван в банята.
– Не, тествам нови бюти продукти… Харесва ли ти?
– Луничките си личат…
Което на негов език, означава – ДА!!!
А на моя език означава, че успях да сваля ‘маската’ на зимната кожа и най-сетне ще се гримирам предимно с лъчите на слънцето 🧡


Но ето и малко предистория… От вече почти 2 години не използвам бяла козметика, всъщност намалих до минимум употребата на всичко пакетирано, бутилирано и консервирано – вътрешно и външно, като част от решението да подкрепя организма ми да се въстановява по естествен начин. Сбогом любим парфюм, шоколадово вино и сладолед Орео. С течение на времето започнаха първите видими подобрения: намаляване на линиите на лицето, изчезване на целулита, сгъстяване на косата, първите 5 км тичане, изчезване на ПМС болките и регулиране на цикъла (вече ме хваща неподготвена, хахаха). И любимата ми магия – прекрасен летен тен без капка химия, пържеща се по кожата ми; изгаряния, мехури, ракия и кисело мляко.

Вероятно знаеш, че кожата е най-големият ни орган, но тя също така в същността си е бъбрек (отходен орган). Тя е най-силното огледало на вътрешното състояние на организма и всички опити кожните проблеми да се третират единствено, като естетически, са обречени на провал. Още повече, да се ‘грижим’ за нея единствено, чрез замазването й с допълнителни замърсители под формата на всякакви козметични (химични) препарати си е направо оксиморон.

За мен най-добрият е комплексният подход: 90% грижа отвътре и 10% поддържаща грижа под формата на максимално изчистени и щадящи препарати.

Догодина имам юбилей, който не е 20, 30 или 35 :) Леко помъдряла, иска ми се да вярвам, че взимам балансирани решения. Едно такова решение е колаборацията ми с Orpheus Skin – микс от прекрасната емоция, да подкрепя един роден бранд, потопен в магията на цвете, с което споделяме родни корени – Орфеевото цвете, познато повече, като Родопският силивряк (безсмъртниче); и задълбочено проучване.

Орфеевото цвете е сред най-древните и най-рядко срещани растения в Европа. Преди ледниковия период е било разпространено по целия континент, но днес е съхранено единствено на Балканите. Вирее в Родопите, по скалисти, влажни и сенчести места. Орфеевото цвете цъфти в началото на юни и има красиви лилави цветове. То е сред малкото живи организми, преживели ледниковия период! Може да изпада в анабиоза, което е състояние на мнима смърт. Ако част от цветето се изсуши, то отново може да поникне, ако се намокри и засади.

Козметиката на Orpheus Skin използва силата на възкръсващото цвете и неговия комплекс от антиоксиданти, растителни стволови клетки и пептиди, чрез уникална биотехнология, усилваща многократно свойствата му в лабораторни условия. Компанията използва най-чистите и доказани биоактивни съставки и неутрализира използването на над 5000 познати токсични съставки.

Какво реално и видимо означава това за мен, след 10-дневна употреба на техния комплект RESURRECTION Power Couple

 Започнах тестването на продуктите в най-тежкия момент за кожата ми, близо 4 месеца влияние на всички зимни фактори. Ограничено разнообразие от свежи плодове и зеленчуци, застоял и мръсен въздух, рязка смяна на топла със студена среда, ограничено движение и липса на слънчева енергия и витамин Д. Лицето ми реагира с грапава текстура, сивкав и повяхнал тен, дърпащо усещане и най-упоритите зачервявания и малки пъпчици по линията на скалпа. Още след първото потапяне в магията*, кожата се съживи видимо: буквално ‘засия’ и стана пухкава и сочна. УАУ, казах си, още сега мога да споделя резултати, само да не бяха тези упорити възпалени петна… Е, след 3тото ‘потапяне’, зачервявания избледняха, а на 7ми ден вече имах изцяло гладка текстура на кожа. Добавих ежедневни слънчеви бани, луничките започнаха да надничат и засенчиха всякакви зачервявания по кожата (дори и след 3 часа на слънце!). И така до ден 10ти, когато вече мога спокойно да документирам лицето си без капка грим, разголено само по 2та продукта на Orpheus Skin.

Резултати, това е… мога безкрайно да ти разказвам и за прекрасната лека текстура, ненатрапчив аромат, усещане за пролетна роса, гениален брандинг и опаковка (която е интерактивна!), но оставам снимките да говорят…
*Моята магия, като част от спешната терапия се състои в следната супер бърза сутрешна процедура: 

    1. Няколко впръсквания на Bio-luminous Dewy Essence върху чиста кожа за събуждане


  1. Последвам с няколко капки All-In-One Serum за пухкавост и еластичност

  2. И завършвам отново с Bio-luminous Dewy Essence, за заключване на хидратацията и озаряване

В момента имам все по-малка нужда от няколко стъпки. Събуждам се предимно с Bio-luminous Dewy Essence и го използвам, като основа за грим. Ако усетя опъвания сутрин, грабвам отново All-In-One Serum за еднократна магия.

Разбира се, никога не забравяй за незаменимата подкрепа на консумацията на минимум 70% сурови продукти: плодове, зеленчуци, семена и ядки!

let me know what you think...