fbpx

New In: Zara Spring ’14 Part 1

So here is part 1 of my new Zara buys. I haven’t shopped since February so it is exciting to introduce some fresh blood to my closet.
Check part 2 and part 3

Ето част 1 от новите ми придобивки…
Когато Zara най-накрая отвориха магазин в България, се зарадвах че вече няма да се налага да пътувам до Солун, да моля познати или да си губя времето в чужбина из магазините. За съжаление съобразявайки се със спецификите на нашия пазар, селекцията на Zara е толкова basic, че покупките ми от България за тези години се броят на едната ръка. Най-успешната им колекция, Studio, не се и няма да се зарежда тук. Няма да забравя последния път, когато влетях в магазина с дълъг списък в ръка и след половин час търсене в системата на 25 различни модела, управителят на магазина възкликна: “Ама вие няма ли да си харесате нещо, което имаме?!?”… От тогава даже не си й правя труда да питам и си отработих начини, за да купувам онлайн това, което ми харесва.
Тъй като често ме питате как пазарувам онлайн от Zara, ето моя опит:
– когато планирате пътуване в чужбина, проверете дали Zara доставят до съответната страна. В момента това са: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Ирландия, Италия, Канада, Китай, Люксембург, Монако, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Франция, Холандия, Швейцария, Швеция, Япония. Тук вариантите са 2: поръчвате с безплатна доставка до удобен за вас магазин или с безплатна доставка над определена сума до адреса, на който сте отседнали. Доставката отнема 2-3 дни, като в магазина поръчката се пази 15 дни. Този метод е най-добър, защото не губите време да обикаляте по магазините и имате достъп до цялата колекция, тъй като част от нещата се продават само онлайн. Преглеждате си нещата на спокойствие и решавате кое ще задържите и кое не. Ако искате да върнете нещо, следва само бързо посещение до удобен за вас магазин в съответната страна;
– с посредник за асистирано пазаруване, аз ползвам Simply Shopping. Регистрираш се в сайта и получаваш уникален код и адрес за доставка във Великобритания. Пазаруваш с доставка до този адрес и когато пратката пристигне, отразява се в профила и тръгва със следващия курс. Курсове за България има всяка седмица и пристигат за 7 дни, като има опция да вземете пратката от офис или да я получите с куриер. Цената е около £1.10 – £1.20 на кг. Този метод го препоръчвам само за напреднали в онлайн пазаруването, защото няма начин директно да върнете нещо, ако не ви харесва. Най-добрата опция е да го публикувате в ebay, където търсенето е най-голямо.
Приятно пазаруване :)
Вижте част 2 и част 3

IMG_2348
IMG_2364
IMG_2367

2 Comments

let me know what you think...